Які спиртні напої можна вживати діабетикам

Відповідно до медичних рекомендацій, при підвищеному цукрі в крові необхідно дотримуватися спеціальної дієти, а також дотримуватися певного рівня фізичних навантажень. Чи вписується алкоголь в цю схему?

Чи можна діабетикам пити спиртне? Медики вважають, що деякі спиртні напої в даному випадку цілком можуть бути дозволені, але їх вибір повинен бути дуже ретельним. При показниках глюкози, близьких до норми, можна пити деякі види пива, за винятком його міцних сортів. Слабоалкогольні коктейлі, солодкі вина, сидр, лікер – від цих напоїв при діабеті потрібно відмовитися. Якщо вже виникло бажання випити, слід віддати перевагу сухому вину, або просекко.

Лікарі відзначають, що після випитого спиртного діабетикам слід уважніше стежити за своїм станом.

«Вживання алкоголю знижує рівень цукру в крові, що може посприяти розвитку гіпоглікемії у діабетиків, які приймають ліки», – повідомили наукові експерти.

Терапевти додали, що прояв гіпоглікемії може нагадувати похмілля, і щоб точно знати про те, що відбувається з організмом, на наступний день після випивки потрібно перевіряти показання глюкометра. Найбільш інтенсивну негативну реакцію з боку організму можна викликати, випивши занадто велику кількість алкоголю або ж вживши спиртне на порожній шлунок.

Джерело

Поділись


Новини партнерів