Простий спосіб відстрочити настання старості

Вчені Трініті-коледжу в Дубліні прийшли до висновку про те, що ставлення до віку впливає на стан людини – оптимістичний в цьому плані настрій допомагає відтермінувати настання старості.

Дослідники стежили за пацієнтами, приділяючи увагу таким параметрам як емоційний стан учасників експерименту, стан здоров’я, а також прийняті людьми ліки. В результаті вченими був зроблений висновок про те, що позитивний настрій сприяє запобіганню цілій низці хвороб, властивих літньому віку.

Даний висновок збігається з висновками вчених з Американської асоціації психологів, зроблених після вивчення випадків госпіталізації декількох тисяч пацієнтів віком від 24 до 102 років. Американські фахівці з’ясували, що люди, які відчувають себе більш дорослими або старими, насправді виявляються більш схильними до «вікових» порушень в організмі і мають на 25% вищу ймовірність потрапити через це в лікарню.

Цього разу дослідники з Дубліна заявили про те, що негативне ставлення до вікових змін в собі може прискорювати старіння.

«При негативному настрої органи відмовляються працювати в повну силу, а захворювання розвиваються набагато вільніше», – зазначили автори проекту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів