Чому жінкам важче худнути, ніж чоловікам?

Наукові співробітники розповіли, що чоловіки, які вирішили схуднути, досягають своєї мети набагато швидше, ніж жінки. Вони вирішили з’ясувати, в чому прихована причина такого ефекту. За результатами наукової роботи було встановлено, що причина в гормонах. Як відомо, гормональна система людини несе відповідальність за фізичну активність, бажання їсти і витрату енергії.

Однак, в жіночому і чоловічому організмі вона працює абсолютно по-різному. Як розповіли наукові співробітники Кембриджського університету, при підвищеній фізичній активності у чоловіків починає синтезуватися гормональне з’єднання, яке дає старт процесу зміни харчової поведінки. У жіночому організмі цей гормон також виробляється, але він не виконує функцій, не працює так, як в чоловічому. Отже, ефект від втрати зайвої ваги буде різний.

Вчені зробили висновок, що фізичні вправи не дають можливості жінкам худнути так само швидко, як чоловікам. Для того, щоб отримати максимальний ефект від способів схуднення потрібно враховувати відмінності в гормональній системі жінок і чоловіків і знайти інший підхід. В першу чергу слід брати до уваги саме стать людини при виборі варіантів скинути зайву вагу. Також медичні препарати, що сприяють схудненню, повинні застосовуватись з урахуванням статі людини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів