Медики назвали одну з найкорисніших ягід для печінки

Ягоди калини ефективно справляються з лікуванням багатьох захворювань. Ця ягода багата вітамінами А, С, К, Р, Е, а також містить мікроелементи: кальцій, калій, магній, залізо, фосфор, цинк, марганець, натрій. Вітаміну С в калині більше, ніж у лимоні, а за кількістю заліза ця корисна ягода не поступається шипшині і чорниці.

Настій плодів калини допоможе при гіпертонії, атеросклерозі, проблемами з травленням, бронхіті, застудних захворюваннях, депресії і тривожних розладах.

Ця ягода має сильну сечогінну дію, а також має жовчогінні властивості, покращує роботу печінки і очищає організм від шлаків і токсинів.

Сік калини має спазмолітичний ефект і незамінний в якості додаткової терапії при холециститі, дискінезії жовчовивідних шляхів, хронічному гепатиті і жовтяниці.

Однак, корисні ягоди будуть тільки в разі помірного їх вживання. Оскільки калина багата на вітамін С, надлишок ягід може викликати алергічну реакцію і висипання на тілі. Не варто вживати цю ягоду і при гіпотонії, гастриті з підвищеною кислотністю, сечокам’яній хворобі, подагрі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів