Перехід на зимовий час 2018: як адаптуватися до нового режиму

Переведення годинника на зимовий час 2018 у Україні знову відбудеться. Коли ми переводимо стрілки годинника і як легше налаштуватися на зміну режиму, читайте у нашій статті.

Перехід на зимовий час в 2018 році Україна здійснить в ніч з суботи 27-го на неділю 28 жовтня. О 4 годині ранку за київським часом українці переведуть стрілки годинника на годину назад і перейдуть на зимовий час. Це означає, що ми отримаємо годину світла вранці, однак втратимо його в другій половині дня.

Перехід на літній час і повернення до стандартного часу, яке також називають зимовим, відбувається відповідно до постанови уряду від 1996 року “Про порядок обчислення часу на території України”.

Відзначимо, щорічно в останню неділю березня о 3 годині ранку, повертаючись до літнього часу, стрілки переводять на годину вперед.

Однак є хороша новина про те, що Україна слідом за Європейським Союзом планує в 2019 році скасувати переведення годинників на літній і зимовий час.

На думку психологів і медиків, до осіннього переведення стрілок люди пристосовуються набагато легше, ніж до переходу на літній час, коли у нас забирають годину. І все ж, щоб цей процес був якомога більш безболісним, прислухайтеся до наступних рекомендацій.

Після переходу на зимовий час не міняйте звичний режим

У ніч напередодні переведення годинників лягайте спати в звичний для себе час, тоді ви зможете прокинутись, повністю відпочити і без поспіху збиратися у своїх справах, оскільки у вас з’явиться ціла додаткова година часу.

Використовуйте додаткову годину в якості перевірки гігієни сну

Додаткову годину, яка з’явиться у вас після переведення часу на зимовий, можна використовувати, щоб діагностувати свої звички сну. Для цього слід в суботу ввечері перевести всі годинники на годину назад (телефон і комп’ютер повинні перейти на новий час автоматично), і встановити свій будильник на звичний для вас час пробудження.

Якщо ви прокинетеся лише після того, як будильник спрацює, це знак, що ви не отримуєте достатнього нічного відпочинку. А ось якщо ви прокинетеся за годину до будильника, значить з вашим сном все чудово. Переведення годинника на зимовий час – прекрасна можливість калібрування свого ідеального режиму сну.

Після переведення часу намагайтеся отримувати максимальний вплив сонця

У перші кілька днів після переведення годинників на зимовий час стійке відчуття дискомфорту і занепад сил – далеко не рідкість. Щоб уникнути цього, рекомендується не упускати можливість отримати додаткову порцію сонячного світла вранці. Це той самий поштовх, який задає настрій усього дня. Тому, якщо ви, як правило, тренуєтеся вечорами, перенесіть свої тренування на ранок. А також обов’язково виходьте на вулицю вдень, під час своєї обідньої перерви.

Поліпшіть освітлення всередині приміщень

Щоб уникнути почуття розбитості після переведення часу на зимовий, поліпшіть освітлення приміщень, в яких ви проводите найбільшу кількість часу. Це буде перешкоджати виробленню мелатоніну, коли за вікном почне темніти. Однак якщо вам необхідно буде лягти спати раніше, не використовуйте яскраве освітлення після семи годин вечора.

Джерело

Поділись


Новини партнерів