Низький рівень фізичної активності може довести людство до вимирання

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) встановила: 1,4 мільярда людей постраждають від серцево-судинних захворювань, діабету 2-го типу і раку через неадекватний рівень фізичного навантаження, що загрожує ранньою смертю. Висновки були зроблені за підсумками опитувань дорослого населення 168 країн (в цілому 1,9 мільярда респондентів).

Виявилося, в 2016 році кожна третя жінка і кожен четвертий чоловік не отримували рекомендований рівень фізичної активності в 150 хвилин тренувань помірної інтенсивності або 70 хвилин тренувань високої інтенсивності в тиждень.

При цьому найчастіше фізичною активністю займалися люди з малим рівнем доходів (84%) в регіонах на кшталт Океанії, Східної та Південно-Східної Азії. А в 55 країнах більше третини населення не приділяло достатньо часу вправам. У чотирьох країнах більше 50% вели сидячий спосіб життя (це актуально для Кувейту, Самоа, Саудівської Аравії, Іраку). І, до речі, жінки майже у всіх регіонах поступалися чоловікам в рівні фізичної активності.

Поділись


Новини партнерів