Нестача цих продуктів провокує головний біль

Як виявилося, нестача всього чотирьох продуктів може стати причиною появи серйозного головного болю і дратівливості.

Головні болі у багатьох випадках супроводжують різні захворювання. Але є такий біль, який можна охарактеризувати, як нестерпний і виснажливий. Йдеться про мігрені. Традиційно біль при мігрені концентрується в одній півкулі головного мозку. До нападів мігрені найчастіше схильні люди емоційні, у яких серйозно занижена стресостійкість.

Традиційно вважається, що схильність до мігрені пояснюється спадковістю, статевою ознакою (жінки схильні до неї більше), неправильним способом життя і нездоровим психоемоційним фоном. На думку медиків, нападам мігрені частіше піддаються молоді люди, починаючи з підліткового віку, а до старості хвороба загасає.

Важливим є і харчування – так, дефіцит ряду елементів в організмі здатний провокувати сильні головні болі. Існує 4 групи речовин, без яких напади мігрені просто замучать.

Фолієва кислота і вітамін В12

Нестача цих речовин робить людей надмірно дратівливими і розсіяними, вони частіше за інших схильні до стресів. При цьому спроби полегшити головний біль за допомогою препаратів, у складі яких присутній аспірин, що знижує вміст в організмі фолієвої кислоти і вітаміну В12, тільки погіршують стан.

Фолієвою кислотою багаті шпинат, броколі, спаржа, авокадо, буряк, морква, гарбуз. Вітамін В12 в достатку міститься в курячих яйцях.

Мідь і залізо

Нестача міді і заліза в більшій мірі властива жінкам. Цей дефіцит веде до анемії, гіпотонії, мігрені і пригніченого стану. Щоб виправити ситуацію, варто ввести в свій раціон квасолю, горіхи, козячий сир, авокадо. Також рекомендується регулярно вживати зелень, листя салату, насіння, кунжут, печінку і морську капусту – усі вони здатні заповнити запаси заліза.

Вітамін В6

Дефіцит вітаміну В6 викликає судинні захворювання. Його багато в квасолі, печінці, свіжих овочах, а також злакових, які важливо ввести в свій раціон – так можна зберегти здоров’я мозку, нервів, серця і судин.

Вітамін D

Цей вітамін виробляється в нашому тілі природним шляхом під дією сонячних променів. Взимку його можна отримати з продуктів, які рясніють цим важливим елементів: яйця, боби, печінка, морепродукти, молочні продукти. Ці продукти зможуть знизити частоту і інтенсивність мігреней.

А зняти стрес і заспокоїтися допоможе ароматерамія.

Джерело

Поділись


Новини партнерів