Як спалювати калорії, якщо ви не любите спорт: 8 секретів

Незважаючи на те, що аеробні вправи, біг, плавання і велосипедний спорт підтримують здоров’я, для багатьох людей сама ідея відвідування тренажерного залу виглядає нудною. Якщо ви не є затятим шанувальником спорту, це не означає, що вам доведеться забути про струнку талію і міцні м’язи. Витратити калорії можна і при звичайній діяльності. Перед вами найефективніші способи.

Гаряча ванна

Вчені з’ясували, що прийом гарячої ванни протягом 30 хвилин змусить вас позбутися 130 калорій. Здається, не існує більш легкого і приємного способу схуднути. Якщо порівнювати ці цифри з іншими видами діяльності, то еквівалентну кількість енергії ви зможете витратити, здійснюючи півгодинну прогулянку в середньому темпі. Розслаблення в гарячій ванні викликає пасивне нагрівання, пов’язане зі зменшенням запалення. Схожі процеси відбуваються у вашому тілі безпосередньо після хорошого тренування.

Перефарбуйте стіни в квартирі

Всього лише година оздоблювальних робіт, що перетворюють інтер’єр вашої вітальні, допоможе витратити більше 200 калорій. Бонус: виберіть світлі пастельні відтінки фарби, і ваше житло буде зоною, вільною від сварок.

Грайте в колективні ігри на дозвіллі

Що ви робите, коли зустрічаєтеся з друзями вечорами? Розмови і випивка не зроблять вас стрункішими. Чому б не подумати над проведенням вечірки з тематичними іграми і веселими шарадами? Ви не будете сидіти на місці і отримаєте масу незабутніх вражень.

Проведіть генеральне прибирання в будинку

Раз на тиждень влаштовуйте генеральне прибирання з миттям вікон і глибоким чищенням килимів. Рухайте меблі, беріть в руки пилосос і загляньте в важкодоступні куточки квартири. Щоб це заняття вам не набридло, включіть музику, візьміть в руки швабру і уявіть, що ви є поп-дівою, що дає концерт перед величезною аудиторією.

Відвідайте продуктовий гіпермаркет

Магазини самообслуговування хороші тим, що змушують вас долати пішки гігантські відстані. Затримайтеся в гіпермаркеті довше і розгляньте всі прилавки, навіть якщо більше нічого не хочете купувати. Підраховано, що, штовхаючи перед собою повний візок з товарами протягом 45 хвилин, люди витрачають більше 100 калорій. Перенесення покупок до автомобіля дозволить спалити ще 80 калорій.

Ніч в караоке-клубі

Ви будете здивовані, але спів протягом години дозволить розлучитися зі 140 зайвими калоріями. Якщо ви будете сміятися над невдалим співом інших людей, це дозволить вам зробити процес втрати енергії ще більш ефективним. Слідкуйте за тим, щоб веселощі були взаємними. Так чи інакше, 20 хвилин сміху допомагають позбутися ще від 70 калорій.

Миття автомобіля

Вода, піна і губка доведуть до блиску ваш автомобіль і допоможуть витратити ще 200 калорій.

Грайте з дітьми

Беріть приклад зі своїх дітей, які перебувають у вічному русі. Коли ви прямуєте за місто або на прогулянку в парк, відкладіть свій смартфон і приєднуйтесь до них та несамовито веселіться. Навіть звичайні ігри в резиночку або в класики дозволять вам всього лише за 20 хвилин витратити більше 100 зайвих калорій.

Джерело

Поділись


Новини партнерів