Онкологи розповіли, чому капуста така корисна для кишечника

Деякі хрестоцвіті овочі, включаючи капусту білокачанну, броколі і кале, знижують ризик розвитку раку кишечника, передає BBC. Це не новина. Але до недавнього часу фахівці не знали, чому дані продукти такі корисні. Пролити світло на це питання вдалося співробітникам Інституту Френсіса Кріка.

Виявляється, позитивний ефект виробляє не тільки клітковина, але і протиракові з’єднання, що виробляються в процесі перетравлення овочів. Відомо: як і шкіра, плівка на стінках кишечника постійно оновлюється. На це йде 4-5 днів. Але процес оновлення повинен жорстко контролюватися, інакше можливий розвиток раку або запалення.

З’єднання, відоме як індол-3-карбінол, виробляється в процесі пережовування овочів. Головне, щоб овочі були із мінімальною термічною обробкою. Дана речовина потім модифікується кислотою в шлунку. У нижньому відділі кишечника з’єднання змінювало поведінку стовбурових клітин, що регенерують стінки кишечника, і імунних клітин, які контролюють запалення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів