Синці на тілі можуть з’являтися без причини, чому?

Іноді трапляється так, що на тілі з’являються синці без всяких на те причин – самі по собі. Насправді ж, навіть у зовсім безпричинних, на наш погляд, синців є приховане джерело. Далі в матеріалі розповідаємо про найпоширеніші з них.

1. Дефіцит вітамінів і мікроелементів

При дефіциті вітамінів і мікроелементів, таких як К і В12, синці на тілі з’являються набагато легше і частіше, ніж зазвичай: судини стають ламкими і крихкими, а організму не вистачає сил, щоб швидко заблокувати кровотечу.

2. Силові тренування

Пов’язану з фізичними навантаженнями напругу може спровокувати розрив кровоносних судин. Капілярів під шкірою кінцівок і торсу є досить багато, тому синці на тілі – цілком передбачуваний поворот при зайвому захопленні штангою і іншим спортивним інвентарем.

3. Прийом певних медикаментів і біодобавок

Деякі болезаспокійливі розріджують кров і погіршують її здатність до згортання. До слова, навіть часник при надмірному його вживанні здатний стати причиною поганого згортання крові. Що стає причиною утворення досить великих гематом навіть при незначних ударах.

4. Старіння

З віком шкіра стає більш блідою і прозорою. Через це навіть невеликі гематоми, які в юності ви і не помітили б, починають чітко просвічувати крізь шкіру. Зміни стосуються і судин: вони стають більш крихкими і легко ламаються від незначних травм.

5. Існуючий діабет або той, що розвивається

Діабет – це не тільки про рівень цукру в крові. Дане порушення обміну речовин впливає на весь організм, включаючи систему кровообігу. В даному випадку судини стають більш ламкими, кров гірше згортається, а синці з’являються, здається, без причин.

6. Захворювання, пов’язані з порушенням згортання крові

Хвороба Віллебранда, тромбофілія, тромбоцитопенія і т.д. Частина цих захворювань є спадковими, частина – набутими, але всі вони мають загальний симптом: синці, які утворюються практично без приводу.

7. Онкологія

Зокрема, мова йде про лейкемію. Один з перших симптомів цього захворювання – поява синців невідомого походження по всьому тілу. Це знову-таки пов’язано зі згортанням крові, яке різко погіршилося.

Так, що синці на тілі ніколи не з’являються без причини: деякі з них бувають абсолютно звичайними, інші ж сигналізують про серйозні проблеми. Саме тому необхідно уважно ставитися до будь-яких змін на тілі і звертатися до лікаря, запідозривши недобре.

Джерело

Поділись


Новини партнерів