Три згубних для здоров’я помилки, які ми допускаємо під час приготування м’яса

Дані помилки були визначені фахівцями Міністерства сільського господарства США, які проводили спеціальне дослідження проблеми обробки і вживання м’яса.

Одним з найбільш серйозних порушень при цьому експерти назвали ігнорування ретельного миття рук після контакту з м’ясом і в цілому погана гігієна рук на кухні під час приготування м’яса. За словами вчених, будь-яке м’ясо є носієм різних бактерій – наприклад, кишкової палички, бруцельозу. Також за умови випадкового потрапляння патогенних мікроорганізмів з м’яса в рот і шлунок людина може захворіти на дизентерію, менінгіт, хвороби серцево-судинної системи, постраждати від ниркової недостатності.

Експеримент із заздалегідь зараженим безпечними бацилами м’ясом показав: люди, які з ним контактували посприяли тому, що мікроби виявилися всередині в контейнерах зі спеціями, на посуді, ручках шаф і холодильника, а також в салатах. Учасники цих випробувань, які не знали заздалегідь про задум вчених, розповіли потім, що під час готування м’яса вони обполіскували руки у воді і струшували краплі, або лише злегка промокали руки рушником.

Вчені наполегливо радять після маніпуляцій з м’ясом ретельно мити руки з милом і потім насухо їх витирати.

Іншою грубою помилкою фахівці вважають манеру різати м’ясо та інші продукти на одній дошці. Для обробки м’яса повинна існувати «своя» дошка, яку в жодному разі не можна застосовувати для нарізки хліба або овочів, підкреслили медики.

Крім цього дуже важливі дані про санітарно-епідеміологічний контроль, кажуть лікарі. Якщо м’ясо купується на ринку, потрібно обов’язково вимагати висновок ветеринарного контролю.

Джерело

Поділись


Новини партнерів