Як зелений чай впливає на роботу організму

Зелений чай один з найпопулярніших напоїв у всьому світі. І, зрозуміло, дуже важливо знати, наскільки він корисний для людського організму.

Для початку пропонуємо вам вивчити склад напою: на 100 грамів припадає 20 грамів білка, 4 грами вуглеводів, трохи більше 5 грамів жиру. Крім того, в зеленому чаї – багатий мінеральний склад: в ньому є кальцій, магній, залізо, фтор, фосфор, натрій. Також в напої містяться такі вітаміни, як В1, В2, РР, С і А. І все це – не рахуючи інших активних речовин, таких, як токофероли, поліфеноли, каротиноїди та інші. Вміст кофеїну залежить від сорту чаю.

Зелений чай позитивним чином позначається на роботі серцево-судинної системи, тому тим, хто переніс серцеві напади, інфаркти та інсульти рекомендується вживати цей напій.

Якщо ви бажаєте схуднути, варто пам’ятати про те, що він сприяє жироспалюванню і покращує обмінні процеси. Найбільше підходить для цього молочний улун.

Цей напій наповнює організм енергією, а завдяки наявності тіаніну – чинить на нього заспокійливу дію, тому депресій і стресів можна не боятися.

Зелений чай володіє величезною кількістю корисних властивостей. Він забезпечує організм антиоксидантами, знижує ризик онкологічних захворювань і подовжує молодість.

 

Поділись


Новини партнерів