Корисніше за ягоди: чому потрібно пити чай з листя смородини

А ви знали, що листя чорної смородини набагато корисніше за ягоди? У цій статті ми розповімо вам про те, як листя смородини може допомогти вашому організму і навіщо заварювати з нього чай.

Необхідно відразу зазначити, що в листі смородини міститься найбільша кількість вітаміну С, в порівнянні з іншими ягодами. А також мінеральних речовин і рослинних сполук, необхідних для захисту від вільних радикалів.

Чим корисний чай з листя смородини:

  • Бореться з запаленням. Відвар з листя смородини має протизапальну дію і захищає від вірусів.
  • Знижує рівень холестерину і підтримує здоров’я судин.
  • Захищає від окисного стресу. Перенесені захворювання, куріння і погана екологія збільшують кількість вільних радикалів – реактивних форм кисню, які руйнують клітини організму і викликають небезпечні захворювання. Відвар або чай з листя смородини містить велику кількість антиоксидантів, що захищають організм від вільних радикалів.
  • Має сечогінний ефект. Відвар з листя смородини з давніх часів використовується для усунення набряків.

Чай зі свіжого листя чорної смородини: рецепт

Складові:

  • 200 мл води
  • 5-6 листків чорної смородини.

Приготування: Налийте воду в каструлю, доведіть до кипіння, киньте листя чорної смородини, накрийте кришкою і потримайте на вогні 1 хвилину. Не знімаючи кришки, приберіть каструлю з плити і почекайте 2-3 хвилини, поки чай завариться. Процідіть настій. В чай можна додавати листя малини, м’яту та інші трави для більш насиченого смаку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів