Дефіцит цих продуктів в раціоні призводить до швидкого старіння шкіри

За словами медиків, недостатня кількість в раціоні овочів, зелені, фруктів і кисломолочних продуктів призводить до втрати пружності шкіри і появи ранніх зморшок, що значно погіршує зовнішній вигляд людини. Тому, медики радять щодня вживати не менше 500 грамів свіжих овочів, зелені, ягід, фруктів.

Особливо корисні для нашої шкіри томати, апельсини, грейпфрут, ківі, болгарський перець, вишня, чорниця, гранат, морква, абрикоси, яблука, броколі, гарбуз, чорна смородина. Вони містять вітаміни А, С і Е, які допомагають шкірі зберігати молодий і свіжий вигляд максимально тривалий період.

Необхідні нашій шкірі також кисломолочні продукти, що містять пробіотики: кефір, натуральний йогурт, ряжанка, сир. Вони мають властивість очищати організм від токсинів, приводять у норму роботу кишечника, покращують метаболізм. Позбувшись від проблем з травленням, покращиться і стан шкіри: зникнуть висипання, вугри, почервоніння, подразнення. При відсутності протипоказань, медики радять щодня вживати склянку кефіру або йогурту без цукру і добавок.

Ще одним продуктом, що допомагає шкірі зберегти свіжий і молодий вигляд, є горіхи. Вони містять вітамін Е і поліненасичені жирні кислоти, які живлять і зволожують нашу шкіру, підтримують її тонус і позбавляють від запалень. Найкорисніші для шкіри види горіхів: мигдаль, фундук, кешью, волоський горіх.

Джерело

Поділись


Новини партнерів