Чому в жодному разі не можна лягати спати на порожній шлунок?

Мабуть, кожному знайома така ситуація. Пізній вечір, ви затишно влаштувалися в ліжку і вже майже заснули, як шлунок починає грізно гарчати. І перед вами стоїть нерозв’язна дилема: чи варто вибиратися з ліжка і йти до холодильника або ж просто проігнорувати голодні позиви і постаратися дожити до сніданку?

Більшість дієт і сама доктрина втрати ваги підтримують другий варіант. Адже ті самі «нічні» калорії не завжди йдуть на користь вашій талії. Але насправді більш здоровий варіант – перший. Адже зовсім необов’язково в голодному пориві спустошувати холодильник. Чудовою альтернативою, здатною заспокоїти шлунок і муки совісті, стане здорова закуска. І ось чому.

Лягаючи спати голодним, ви втрачаєте здоровий сон

Ви знаєте самі: лягаючи в ліжко з пустим шлунком, ви ризикуєте крутитися до ранку, так і не заснувши, і, в кінцевому підсумку, встати розбитим і злим. Але справа не тільки в цьому. Навіть якщо вам вдасться задрімати, незважаючи на муки голоду, ви все одно не отримаєте того глибокого і здорового сну, який вам дійсно потрібен. Це пов’язано з тим, що голод тримає ваш мозок «насторожі». А значить, у нього немає ніякої можливості повноцінно відпочити і відновитися під час сну.

Ви також втрачаєте м’язову масу

Ось ще один незаперечний факт, який здивує багатьох ще більше попереднього. Чому так відбувається? Та тому що ваш голодний шлунок якщо не завадить здатності організму синтезувати білок в м’язах, то істотно знизить швидкість цього процесу. Крім того, вирушаючи спати голодним, ви ризикуєте залишити ваш організм без інших необхідних поживних речовин, в результаті чого ваше тіло повинне буде вдатися до іншого єдино можливого джерела «палива» – руйнування м’язів.

Вирішення проблеми

З огляду на всі ці негативні наслідки голодного сну, найбільш просте і очевидне рішення – якщо ви відчуваєте голод пізно ввечері або вночі, просто поїжте. Втім, це не означає, що потрібно влаштовувати «бенкет». Тим більше що сон з набитим шлунком нітрохи не краще, ніж з порожнім.

Джерело

Поділись


Новини партнерів