Як зрозуміти, що у вас є проблеми з судинами: перші ознаки захворювання

При проблемах з судинами збільшується ризик виникнення таких захворювань, як атеросклероз, варикозне розширення вен, гіпертонія, яка може привести до інсульту, гіпотонія, тромбофлебіт. Тому, стежити за здоров’ям своєї серцево-судинної системи і всього організму в цілому, важливо в будь-якому віці. Які ознаки говорять про те, що у вас є проблеми з судинами?

Одними з перших з’являються такі симптоми, як постійні головні болі, слабкість, запаморочення, апатія, відсутність сил і енергії, метеочутливість, біль в серці, дзвін у вухах, безсоння. Може виникнути задишка і втома навіть після невеликого фізичного навантаження.

При проблемах з судинами ви також можете відчувати поколювання й оніміння в руках і в ногах, судоми, можуть з’явитися набряки, відчуття важкості, ви мерзнете навіть в жарку погоду.

Для того, щоб зміцнити стінки судин, в більшості випадків достатньо виконувати декілька простих правил: контрастний душ вранці, регулярний масаж, фізичні навантаження (особливо ефективні біг, їзда на велосипеді і плавання).

Необхідно також додати в свій раціон більше продуктів, що містять калій і вітаміни С і РР (зелень, капуста, морква, яблука, болгарський перець, банани, ківі, грейпфрут, буряк, редис).

Джерело

Поділись


Новини партнерів