Холодна отрута: цей вид морозива є смертельно небезпечним

Медики попереджають, що морозиво може бути небезпечним для вашого здоров’я. Якщо воно розтануло і застигло знову, то з солодкого десерту з великою ймовірністю перетворилося в холодну отруту.

Один з найбільших ризиків – розморожування вуличних кіосків. Нерідко продавці вимикають холодильники на ніч, а вранці повторно заморожують товари. Це дуже небезпечно і може викликати кишкові інфекції, – застерігає дієтолог Людмила Гончарова.

«Повторна заморозка для морозива категорично заборонена. Як тільки ви розморожуєте морозиво, воно втрачає всі свої біологічні властивості. Ви не отримуєте ні корисних жирів, ні корисних речовин. При розморожуванні в продукт потрапляють бактерії, які починають розмножуватися», – говорить експерт.

Фахівці рекомендують все ж вибирати морозиво в упаковці і обов’язково звертати увагу на склад продукту.

«Перш за все, потрібно дивитися на упаковку. Знак ДСТУ означає, що морозиво виготовлено за державним стандартом. Це гарантія того, що там знаходиться дійсно якісний продукт», – стверджує Юрій Чорнобривець, директор інституту споживчих експертиз.

Крім цього, експерти наполегливо рекомендують дивитися на термін придатності. Чим він менший, тим натуральніший десерт.

Джерело

Поділись


Новини партнерів