Дослідження: Здорова дієта може знизити ризик втрати слуху у жінок

Здорова дієта може знизити ризик втрати слуху у жінки, впевнені вчені. Такі результати показало нове дослідження, опубліковане в Journal of Nutrition.

«Ми спостерігали, що ті, хто дотримується загальної здорової дієти, мали більш низький ризик помірної або сильної втрати слуху», – сказав перший автор дослідження доктор Шарон Курхан з Брігама і жіночої лікарні в Бостоні.

Вчені проаналізували дані майже 71 000 жінок, за якими протягом 22 років спостерігали в ході Дослідження здоров’я медсестер II. Ті, чиї звички харчування були найбільш близькі до альтернативної середземноморської дієти (AMED) або дієтичним підходам до припинення гіпертонії (DASH), на 30% рідше страждали від втрати слуху.

Дієта AMED містить оливкову олію екстра-класу, зерно, бобові, овочі, фрукти, горіхи, рибу і помірне вживання алкоголю. Харчування за типом DASH включає фрукти, овочі і знежирені молочні продукти, при цьому обмежується сіль.

Раніше було доведено, що такий режим може впливати на здоров’я. Продукти, що містять калій, фолієву кислоту, цинк і магній, можуть поліпшити слух. За словами авторів дослідження, подібна здорова дієта, яка називається Альтернативним показником здорового харчування-2010, також може знизити ризик втрати слуху у жінок.

Дослідники не можуть показати прямі причинно-наслідкові зв’язки. Проте, «їжа добре сприяє загальному здоров’ю, а також може допомогти знизити ризик втрати слуху», – сказав лікар Курхан в прес-релізі.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів