Не здумайте худнути: 4 ознаки того, що ваша вага є ідеальною

Вважаєте, що ваша талія не така тонка, як би вам хотілося? Не поспішайте сідати на дієту або записуватися в спортзал – можливо, саме зараз ви знаходитесь в ідеальній вазі і вам категорично не можна худнути.

Визначити, чи потрібно вам худнути (або товстіти) досить просто, але орієнтуватися при цьому варто не на свідчення терезів або сантиметрової стрічки, а виключно на стан здоров’я. Ось чотири вірних ознаки того, що ваш вага ідеальна і вам в жодному разі не варто її змінювати.

ВІДСУТНІ ХВОРОБИ, ПОВ’ЯЗАНІ З ОЖИРІННЯМ

Вважається, що ідеальний об’єм талії для жінок – 70 см, а для чоловіків – 80 см. Якщо ці показники перевищені, є висока ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань. Але навіть якщо ви вкладаєтеся в ці обсяги, вам все одно варто контролювати рівень холестерину, цукру і артеріального тиску. Якщо ці показники в нормі, швидше за все, ваша вага вам підходить, і немає жодних причин сідати на дієту.

ВАШ ПУЛЬС НЕ ПЕРЕВИЩУЄ НОРМУ

У здорового серця в стані спокою частота пульсу знаходиться в діапазоні від 60 до 100 ударів в хвилину. Якщо ваш пульс відповідає цим показникам, швидше за все, ваше серце не відчуває додаткового навантаження, а значить, вам не потрібно скидати вагу. Якщо ж ваш пульс перевищує норму, вам варто змінити спосіб життя, зробити його більш здоровим і активним.

ВИ ВІДЧУВАЄТЕ СЕБЕ ЕНЕРГІЙНИМ ПРОТЯГОМ ДНЯ

Вам вистачає енергії на всі необхідні справи, вранці ви відчуваєте себе досить бадьоро, а протягом дня вам не доводиться «заправляти» себе кофеїном? Надмірна вага створює додаткове навантаження на кістки і суглоби, через що може з’являтися відчуття втоми і сонливість. Тому якщо протягом дня ви відчуваєте бадьорість і легкість, швидше за все, ваша вага цілком нормальна – що б не говорили глянцеві стандарти.

У ВАС ЗДОРОВИЙ БАЛАНС ЖИРУ В ОРГАНІЗМІ

Не обсяги і не кілограми визначають, наскільки здорова у вас фігура – насправді багато чого залежить від відсотка жиру в організмі. Якщо співвідношення жирових відкладень і м’язів у вашому тілі відповідає нормі, вам нема про що хвилюватися. І худнути вам варто починати тільки в тому випадку, якщо баланс зміститься в бік жиру. Що б там не говорили ваші ваги!

Джерело

Поділись


Новини партнерів