Що відбудеться з організмом, якщо ви почнете пити по ложці оливкової олії вранці

Оливкова олія – ​​справжнє джерело здорових жирів і поживних речовин, необхідних для нашого здоров’я. Але чи думали ви про те, щоб пити її просто так, та ще й на порожній шлунок? За словами фахівців, така звичка приносить багато користі для здоров’я.

Ось основні причини, чому ви повинні почати це робити:

Дослідження показують, що оливкова олія захищає клітини від змін, які можуть привести до раку.

Вона допомагає в роботі товстої кишки – це відмінний засіб для людей, які страждають від закрепів.

Оливкова олія корисна для шкіри, волосся, нігтів і кісток. Вона вже давно відома, як незамінний інгредієнт в масках для волосся або шкіри, але оливкова олія набагато ефективніша при прийомі всередину.

Оливкова олія очищає печінку. Якщо ви п’єте оливкову олію натщесерце, то можете бути впевнені, що всі внутрішні органи працюють нормально.

Зокрема, оливкова олія корисна для печінки, оскільки вона стимулює її детоксикацію.

Для кращого результату, змішайте 2 столові ложки оливкової олії з однією чвертю лимонного соку і випивайте вранці натщесерце.

Оливкова олія допоможе вам скинути вагу. Вона містить велику кількість жиру омега-3, тобто саме ті корисні жири, які забезпечують відчуття ситості.

Дослідження підтвердили, що, якщо ви хочете скинути вагу, дуже важливо насичувати організм здоровими жирами, тому що вони стимулюють обмін речовин.

Крім того, оливкова олія є гарною заміною звичайної, яка містить багато калорій і не рекомендується вживати людям, які сидять на дієті.

Оливкова олія зміцнює імунну систему! Вона захищає серце від хвороб.

Існує два типи холестерину, умовно «хороший» (HDL) і «поганий» (LDL), а оливкова олія наповнена саме здоровими жирами, які підвищують рівень хорошого холестерину. Таким чином, ваше серце захищене від серйозних захворювань.

Оливкова олія зменшує запалення в організмі. Це одні з кращих ліків з протизапальною дією.

Оливкова олія контролює рівень глюкози в крові. Цей ефект корисний людям, що страждають на діабет.

Оливкова олія захищає мозок. Завдяки своєму складу оливкова олія Екстра Вірджін або холодного віджиму захищає мозок від серйозних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера, знижує ризик депресії та покращує пам’ять.

Джерело

Поділись


Новини партнерів