Як вилікувати алергію на продукти червоного кольору?

Серед дорослих і дітей зустрічається алергія на червоні продукти харчування. Лікарі давно визначили, що алергія на продукти з червоним забарвленням не міф. Речовини, які містять такі овочі та фрукти і є тим збудником алергії.

Речовини, які надають овочам і фруктам червоного кольору – корисні для людини, адже містять вітамін С. Тільки не кожен організм може сприйняти ці речовини.

Лікар Мартинова Олена Борисівна коментує:

“Червоний колір фруктам і овочам надають речовини лікопін і антоціанін. Вони корисні для організму людини, тому що містять вітамін С, який зміцнює клітинні мембрани і є природним антиоксидантом.”

Найчастіше, яскраво виражена алергія на продукти червоного кольору з’являється у дітей. Але і у дорослих така алергія теж може виникнути.

Симптоми харчової алергії:

  • симптоми проявляються в період від кількох хвилин до двох годин після вживання в їжу відповідного фрукта;
  • може з’являтися у вигляді набряку губ, горла, можлива нудота, блювота, пронос;
  • нерідко харчова алергія проявляє себе у вигляді висипки на шкірі;
  • може доходити до анафілактичного шоку.

Лікарі стверджують, що алергія виникає як реакція на конкретний вид фруктів, без прив’язки до кольору. Бувають і винятки, коли алергія з’являється безпосередньо через лікопіни і антоціаніни.

Лікування легких форм харчової алергії:

  • Обов’язково потрібно звернутися до лікаря загального профілю.
  • Слід відмовитись від продуктів, які провокують алергію.
  • Необхідне лікування антигістамінними препаратами.
  • У важких випадках необхідна госпіталізація і консультація алерголога.

Джерело

Поділись


Новини партнерів