5 причин надмірної пітливості уві сні

Ця фізіологічна неприємність може бути сигналом хвороби

Менопауза

Пітливість часто виникає при гормональних змінах. Вона може стати сигналом того, що наближається менопауза. Жінці бажано звернути на цю ознаку увагу і звернутися до лікаря, який допоможе скоректувати цей новий для організму стан. Спіть в добре провітрюваному приміщенні, носіть одяг з натуральних тканин.

Печія

Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба (ГЕРХ), або кислотний рефлюкс, а попросту – печія, може стати ще однією причиною цієї неприємної реакції організму. Найбільш яскраво захворювання проявляється вночі, через горизонтальне положення тіла, тому приймайте на ніч препарати, що допомагають знизити відтік шлункового соку і супроводжуючі його симптоми.

Хропіння

Якщо чоловік, який хропе уві сні, викликає роздратування, то для жінки це просто вважається непристойним. Але ж подібна ситуація говорить про серйозну патологію – апное. Процес порушення дихання викликає сильне потовиділення. Існує певна терапія, яка допоможе позбутися від цієї недуги і її наслідків.

Гіпертиреоз

Просочене потом ліжко може стати свідченням підвищеного рівня гормонів щитовидної залози. Хвороба провокує підвищення температури, тим самим утворюючи піт у великій кількості. Зверніться до ендокринолога – лікар підбере вам курс лікування, і проблема зникне.

Гіпоглікемія

Різке зниження рівня цукру в крові людини – гіпоглікемія. Вона супроводжується нічними кошмарами, неспокійним сном і, як наслідок, рясним потовиділенням. Регулярно контролюйте показники глюкози – подібні симптоми можуть бути свідченням початку цукрового діабету.

Джерело

Поділись


Новини партнерів