Зараз багато людей говорять про користь пророщених зерен пшениці. У чому вона полягає і як пророщувати зерна?
Відповідає лікар-гастроентеролог Ольга Багрянцева:
– Пророщені зерна пшениці багаті вітамінами групи В, вітаміном Е, в них багато корисних харчових волокон і життєво важливих мікроелементів – заліза, кальцію, фосфору, магнію, цинку, селену.
Проростити зерна дуже просто. Візьміть склянку сирої води. В ситечко для чаю насипте 1-2 ст. ложки зерен пшениці і помістіть ситечко в стакан так, щоб вода лише змочувала зерна. Через три дні зерно в ситечку почне проростати (паростки повинні бути близько 3 мм). Щоб забезпечити організм корисними речовинами, потрібно з’їдати 2-3 ст. ложки пророщеної пшениці.