Погані звички після їжі, які підривають здоров’я

Щоб їжа засвоїлася і переварилася, травній системі доводиться виконувати складні процеси. І дуже часто за своїм незнанням люди порушують їх і провокують розвиток негативних наслідків.

Якщо ви звикли чистити зуби відразу після прийому їжі, то краще відмовитися цієї дії. В цей час видаляється частина емалі, і зуби стають вразливими для кислот і цукру. Зачекайте півгодини – цього буде достатньо для того, щоб слина нейтралізувала кислоти.

Багато людей після смачного обіду або вечері люблять трохи полежати. Але лікарі і дієтологи переконані в тому, що горизонтальне положення після їжі не варто приймати протягом двох годин. При положенні «лежачи», шлункові соки потрапляють в стравохід, а це стає причиною печії і дискомфорту в животі. І до речі, для тих, хто хоче схуднути – це теж не найкраща звичка.

Водні процедури після прийому їжі теж небажані: коли ми миємося, температура збільшується. Підвищується кровотік на поверхні тіла, а всередині, в районі шлунка, він стає меншим. Це загрожує болями в шлунку і появою тяжкості.

Якщо лежати після їжі шкідливо, то прогулятися, напевно, добре? Ні. Це в корені неправильне рішення. Неспішна прогулянка на свіжому повітрі може обернутися нетравленням і кислотним рефлюксом. Пройтися можна через годину після їжі.

А ось викурена сигарета після їжі заважає засвоєнню корисних речовин. Нікотин шкодить м’язам кишечника і заважає протіканню травних процесів.

Поділись


Новини партнерів