4 звички, які викликають рак

Вчені назвали найпоширеніші звички, які вкрай погано впливають на здоров’я. Перевірте себе!

Як з’ясували фахівці, погано на наш організм впливає сидячий спосіб життя. Любителі вести малорухливе життя, знайте, що сидяча робота в офісі і тривала регулярна їзда за кермом авто винні в двох третинах випадків онкологічних захворювань кишечника, органів дихання і молочних залоз.

Згубно впливає на здоров’я і звичка побалувати себе м’ясом і сирком. Дослідники з’ясували, що тваринний білок часто може містити серйозну кількість шкідливого гормону IGF-1. Але ж давно доведено, що він є винуватцем росту ракових клітин у людини.

Дослідники пішли далі і заявили, що злий жарт зі здоров’ям може зіграти і спосіб приготування їжі. У немилості у вчених виявився побутовий газ. Фахівці стверджують, що він постачає в організм окис вуглецю, двоокис азоту і шкідливі формальдегіди. Іншими словами, всі ті шкідливі речовини, які отримує курець, зловживаючи сигаретами.

Четвертою страшно шкідливою звичкою назвали недосип. Автори дослідження відзначають, що він хоч і стоїть на останньому місці в списку, але в дійсності є небезпечнішим, ніж поєднання алкоголю, куріння і шкідливої їжі. Доведено, що в результаті постійної нестачі сну максимально зростає ризик дістати ракову пухлину.

Поділись


Новини партнерів