Томатна дієта для схуднення – мінус 2 кг за 10 днів

Томатна дієта використовується раціонально, вона дозволяє не тільки швидко схуднути, але і підтримує роботу всього організму. З огляду на властивості томатів, які рясніють зокрема, вітамінами, калієм і лікопіном, вона рекомендується для людей, які страждають на гіпертонічну хворобу або потерпають від надлишку води в організмі. Якщо ви додасте в своє меню свіжі овочі, сік або томатне пюре – це дозволить ефективно очистити організм. МедікФорум з’ясував, як схуднути за допомогою томатної дієти за короткий термін.

Корисні для здоров’я властивості томатів

Помідори – дуже популярні овочі на столі. На кухні ви можете використовувати їх по-різному, а безліч варіацій призводить до того, що вони ніколи не набридають. Найціннішими з точки зору смаку і здоров’я є помідори, які дозрівають на сонці, а не на складі. Їх можна розпізнати за особливим ароматом. Якщо ви ще не їсте томати, то ось кілька причин включити їх в свій раціон.

  • Помідори більш ніж на 90% складаються з води, тому у них дуже мало калорій.
  • Середній помідор вагою близько 80 г має менше 20 ккал. З цієї причини вони можуть використовуватися в дієтах для схуднення без будь-яких побоювань.
  • Помідори – це відмінне джерело калію. Цей елемент бере участь у регулюванні водного балансу організму, допомагає позбутися від надлишкової рідини, що утримується в міжтканинних просторах, запобігає набрякам і знижує кров’яний тиск, тому помідори повинні бути присутніми в раціоні людей з гіпертонією. Калій також підтримує роботу серця та інших м’язів.
  • У томатах містяться вітаміни C, E, B1, PP і каротин. Не забувайте про лікопін – дуже сильний антиоксидант, який захищає клітини від вільних радикалів, запобігає раку, уповільнює процес старіння, знижує рівень холестерину і захищає від атеросклерозу. Варто знати, що лікопін найкраще всмоктується з оброблених томатів, тому не бійтеся їх термічної обробки.
  • Популярний томатний сік є засобом від похмілля через високий вміст калію і вітаміну С. Він поповнює електроліти, баланс яких був порушений в результаті вживання алкоголю. Калій в томатному соку запобігає нерівномірному серцевому ритму і ознобу, вітамін C зменшує дискомфорт в шлунку, а антиоксидантні сполуки допомагають очищати організм від токсинів.

Що таке томатна дієта?

Томатна дієта – низькокалорійна дієта, яка забезпечує близько 1000 ккал в день. Вона триває 10 днів, протягом яких можна схуднути на 1,5-2 кг. Ви можете повторювати її один раз на місяць. Дієта повинна базуватися на томатах, які завдяки своїй низькій калорійності дозволять збільшити обсяг їжі при дуже низькій калорійній межі, рекомендованій в раціоні.

Помідори не потрібно їсти тільки в сирому вигляді. Ви можете зробити соус, подавати їх приготованими на грилі, запікати або тушкувати їх. В меню також можна додати томатний сік, томатне пюре або консервовані помідори. Необхідно тільки перевірити, чи не містять вони цукру і солі.

Переваги та недоліки томатної дієти

Як і будь-яка дієта для схуднення, томатна дієта має свої переваги і недоліки, хоча вона цілком раціональна. Вона рекомендується для тих, у кого є проблеми з надлишковою вагою і гіпертонією. Однак варіант, що забезпечує 1000 ккал в день, повинен використовуватися тільки жінками, які ведуть сидячий спосіб життя, хоча навіть в цьому випадку це великий дефіцит калорій.

Чоловіки, які хочуть спробувати томатну дієту, повинні збільшити споживання калорій мінімум на половину. Цей вид лікування не повинен використовуватися вагітними або жінкам, що годують, дітьми та підлітками, людьми з проблемами нирок або шлунка, оскільки помідори часто посилюють симптоми підвищеної кислотності.

Які принципи томатної дієти?

  • дозволяє швидко схуднути і в той же час не є монотонною;
  • допускає в раціоні здорові харчові продукти, такі як зернові, пісне м’ясо, рибу, овочі, фрукти, рослинні олії;
  • заснована на помідорах, вона дозволяє боротися з великою проблемою надмірної ваги – надлишкової води в організмі;
  • допомагає боротися з гіпертонією.

Проте це дуже низькокалорійна дієта, вона допускає певну втрату ваги без урахування індивідуальних реальних потреб, і, крім того, вона загрожує виникненням ефекту йо-йо.

Аналізуючи баланс переваг і недоліків томатної дієти, ми бачимо, що від її застосування може бути більше переваг. Ця дієта може бути безпечно використана, якщо обмеження калорій збільшується і адаптується до потреб вашого тіла. Крім того, включення томатів в кожний прийом їжі може дати дуже гарні результати. Однак найбільше така дієта підходить тим, хто любить томати, оскільки в такому випадку дієта не буде сприйматися настільки важко.

Приклад меню томатної дієти

Томатна дієта – це дієта для схуднення, яка повинна ґрунтуватися на принципах здорового харчування, робіть 5 невеликих прийомів їжі в день, на основі овочів, пісного м’яса і риби, цільного зерна, щодня випивайте 8-10 склянок рідини, в кожний прийом їжі включайте помідори.

Зразкове меню томатної дієти може виглядати так:

  • сніданок – 2 скибочки хліба з цільного зерна з курячим м’ясом і салатом з томатів з цибулею, олією і перцем;
  • другий сніданок – сир і 2 помідори, персик;
  • обід – коричневий рис, тріска, запечена в помідорах, салат з квашеної капусти, томатний сік;
  • полуденок – помідор фарширований яйцем, запечений в духовці;
  • вечеря – помідор з сиром моцарелла і салатом з креветок, посипаний свіжим меленим перцем з невеликим додаванням оливкової олії.

Раніше вчені розповіли про невідомі властивості томатної пасти.

Поділись


Новини партнерів