Набряки на обличчі: основні причини і як позбутися

Читайте, за допомогою яких методів можна позбутися набряків на обличчі.

Набряки на обличчі – проблема багатьох жінок. Опухле обличчя, мішки під очима, немов вас покусали бджоли? Обличчя набрякає через надлишок рідини в організмі. Якщо ви на ніч не пили алкоголь, не їли морепродукти, солоні снеки, тоді причина надлишку рідини в організмі зовсім не в цьому.

Причин набряклості обличчя може бути дуже багато. Від хвороб таких як захворювання серця, нирок, алергія або гормональне порушення, так і від банального неправильного харчування або алергії.

Якщо вас вже тривалий час мучать набряки обличчя, які супроводжуються високою температурою, швидкою стомлюваністю і сонливістю, тоді терміново зверніться до лікаря. Ну а якщо набряклість обличчя не несе серозного характеру, тоді ми розповімо вам, як позбавитися від набряків за допомогою народних методів.

  • Скоротіть вживання солі. Фахівці рекомендують скоротити вживання солі як мінімум до 3 грамів в день, але бажано не на довго відмовитися від солоної їжі повністю.
  • Регулюйте водний баланс організму. Необхідно щодня випивати достатню кількість простої води, щоб набряклість пройшла. Середня норма для дорослої людини – до двох літрів в день.
  • Відмовтеся від жирної і копченої їжі. А також від консервацій, майонезу, кетчупу, а також газованих напоїв, алкоголю та кави. Ці продукти затримують воду в організмі, що призводить до утворення набряклості обличчя.
  • Вживайте побільше свіжих овочів і фруктів, гуляйте на свіжому повітрі і приймайте вітамін B5.
  • В жодному разі не вживайте сечогінні препарати проти набряків. Вони зневоднюють судини, а не тканини. Це може привести до утворення тромбів і згущення крові.

Народні засоби від набряків на обличчі 

Кубик льоду. Якщо вранці в дзеркалі ви бачите опухле обличчя, тоді спробуйте позбутися від припухлості за допомогою кубика льоду. Протягом 2-3 хвилин масажуйте шкіру за допомогою кубика льоду.

Маска з петрушки. Свіжу петрушку подрібніть, викладіть на повіки і під очі. Накрийте петрушку вологими тампонами і залиште маску на півгодини.

Свіжий огірок. Натріть на крупній тертці свіжий огірок, і отриману кашку покладіть на обличчя. Тримати таку маску потрібно близько 20 хвилин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів