Медики назвали 3 речі, які найбільше псують зір

Навантаження на зорову систему, яке відчувають сучасні люди, є набагато вищим, ніж те, яка було характерним для минулих поколінь. Експерти, що нагадують про цей факт, відзначають, що в усьому винні – екрани комп’ютерів і смартфонів.

До 2050 року, як припускають фахівці, ті чи інші проблеми із зором будуть фіксуватися у п’яти мільярдів жителів Землі. Офтальмологи кажуть, що якщо не стежити за своїм зором, то проблеми з ним можуть виникнути навіть у тих випадках, коли для цього немає ніяких очевидних передумов.

Найголовніша небезпека виходить від техніки, обладнаної екранами. Комп’ютери, планшети, смартфони і навіть електронні книги, які вважаються безпечними для очей – всі ці девайси змушують людей довго фокусуватися в одній точці і не моргати, що дуже шкідливо для зорової системи.

Єдиний спосіб уберегти свій зір – жорстко контролювати час, який ви приділяєте читанню з екрану, і не забувати влаштовувати перерви.

Ще одна небезпека для зору схована в ультрафіолеті, який впливає на ваше тіло на пляжі або в солярії. Хочете зберегти зір – носіть затемнені окуляри.

Якщо у вас вже є проблеми із зором, то ігнорувати їх не можна ні в якому разі. Фахівці кажуть, що якщо ви відмовляєтеся носити окуляри незважаючи на погіршення зору, то він буде псуватися ще більш стрімко через постійну перевтому очей.

Джерело

Поділись


Новини партнерів