5 найшкідливіших продуктів з числа улюблених усіма

Ці продукти найчастіше купують у магазинах. Але саме від них фахівці рекомендують відмовитися, або звести їх вживання до строгого мінімуму.

На п’яте місце у своєму «чорному» списку експерти помістили низькокалорійні і знежирені продукти. Можливо, вони здаються безпечним вибором для тих людей, які намагаються схуднути, але в реальності це справжня пастка. Відсутність жирів у них зазвичай з лишком компенсується додаванням цукру або підсолоджувачів, крохмалю і непотрібних вуглеводів, які ведуть до збільшення жиру.

Четверте місце зайняли соки і газовані напої. В цих напоях міститься багато кофеїну і барвників, що мають здатність вимивати з організму вітаміни та інші корисні речовини.

Третю позицію списку медики віддали шоколадним батончикам, льодяникам і жувальним цукеркам. Ці зовсім не потрібні організму продукти не тільки руйнують людям зуби, але і сприяють розвитку ожиріння, діабету, алергії, метаболічних порушень.

Друге місце антирейтингу закріплене за фастфудом. Їжа готового приготування є джерелом консервантів, стабілізаторів, згущувачів, харчових барвників, емульгаторів та інших штучних добавок, здатних зруйнувати навіть хороший обмін речовин і привести до ожиріння при регулярному вживанні.

Очолив цей список алкоголь – токсичний по своїй суті напій, який найбільш масово вживається. Його вживання може виявитися канцерогенним, так як алкоголь може викликати генетичні мутації.

Поділись


Новини партнерів