Прості і ефективні засоби для очищення нирок

Результати не змусять себе довго чекати!

Лікарі скажуть нам, що загальні причини появи каменів у нирках включають надлишок кальцію, часте вживання вітамінних добавок і тваринного білку, а також генетичну схильність.

Генетика може привести до схильності до появи ниркових каменів, але звички харчування в сім’ї є причиною того, що камені утворюються у багатьох членів сім’ї.

Деякі ліки, вітамінні добавки, газовані напої, промислові продукти тваринного походження, кухарська сіль, водопровідна вода і кислотний рН можуть привести до утворення ниркових каменів.

Як запобігти появі ниркових каменів?

Цитрат магнію, комплекс вітаміну B з додатковим вітаміном B6, тепла вода з лимонним соком, підсолоджена стевією разом зі здоровим харчуванням, не дозволять утворюватися каменям в нирках.

Дослідники з Гарварду виявили, що 180 мг магнію і 10 мг B6, що приймаються щодня, можуть фактично запобігти 92,3% каменів в нирках. Інші дослідження показують зменшення розмірів каменів.

Харчування має вирішальне значення

Сирі і свіжі продукти є основою здорового харчування. Уникайте рафінованих продуктів, кухарської солі, рафінованого цукру і пшеничного борошна. Пийте воду з чистого джерела, вона має багато переваг для здоров’я. Пийте воду, підсолоджену стевією щодня. Лимони також зменшують вірогідність виникнення каменів в нирках.

Якщо ви п’єте каву, перейдіть на чай. Дослідження показують, що чорний і зелений чай зменшують шанси на розвиток каменів в нирках.

Уникайте низької якості вітамінних добавок і білкового порошку.

Інші продукти, які запобігають і усувають камені в нирках, включають: яблучний оцет; корінь кульбаби, оливкову олію, квасолю і кавун.

Природні засоби від ниркових каменів

Пийте воду з журавлиною, підсолодженою стевією (висушеною або свіжою). Будьте обережні з журавлинним соком – його не варто вживати тривалий час без перерв. Він допоможе усунути камені і інфекцію сечових шляхів.

Журавлинний сік містить поліфенольні з’єднання, які розчиняють камені в нирках і усувають їх. Але при тривалому вживанні, що показало в деяких дослідженнях, можливе утворення каменів, можливо, через високий вміст щавлевої кислоти.

Також рекомендується пити по 1-2 склянки теплої води з 1 столовою ложкою яблучного оцту, 1 чайною ложкою меду щодня, щоб збалансувати рН тіла і позбавитися від каменів.

Ці трави допомагають безболісно і швидко усувати камені з нирок:

  • Листя кропиви допомагає підтримувати потік води через нирки і сечовий міхур і допомагає запобігти утворенню кристалів.
  • Корені кульбаби усувають токсини і полегшують усунення каменів з організму.
  • Польовий хвощ допомагає регулювати вміст кальцію в організмі і знімає запалення сечовивідних шляхів.
  • Виноградне листя збільшує нирковий кровообіг і обмежує вміст кислоти в сечі.
  • Кукурудзяні рильця знижують ризик виникнення каменів в нирках, інфекцій, що повторюються, і допомагають лікувати сечовий міхур.

Джерело

Поділись


Новини партнерів