Припиніть робити ці речі, якщо хочете зберегти зір до глибокої старості

Наші щоденні, здавалося б досить безневинні дії можуть в майбутньому вплинути на здоров’я очей і погіршення зору, тому краще захистити себе від таких звичок вчасно, ну або хоча би звести їх до мінімуму. Адже неможливо переоцінити важливість зору в житті людини – вона пізнає світ за допомогою нього, читає, спостерігає за мімікою людей, працює, вчиться. Зір – важлива складова людського організму, яка впливає на все її життя. Про які ж звички, що впливають на швидке старіння очей йдеться?

Прокидатися і засинати з телефоном в руках

Те, що ми використовуємо смартфони та інші гаджети протягом усього дня – річ і так очевидна, яка погано впливає на зір. Але коли ви тільки прокинулися і розплющили очі, перевантажувати їх відразу яскравим екраном – це не найкраще рішення. Те ж стосується і гаджетів перед сном, коли очі і так втомилися за день, а ви ще й при вимкненому світлі втупилися в яскравий екран. До того ж, найшкідливіше для очей – тривале і безперервне користування гаджетами. Намагайтеся через кожні 20 хвилин за екраном робити перерву і вимикати його.

Спати, не змивши макіяж

Це не тільки сприяє старінню обличчя, а й загрожує зараженню очей. Не змиті на ніч туш і тіні можуть викликати свербіння, запалення і навіть кон’юнктивіт. Тому подумайте двічі, перш ніж лягати спати з шаром подразнювальних засобів на ваших очах.

Помилки при роботі за комп’ютером

Часта проблема тих, хто весь день працює або навчається за монітором. Вони навантажують свої очі більше за інших, адже регулярно і довго дивляться в монітор, сидять в незручній позі та занадто близько до екрана, забувають робити перерви. Тут важливо дотримуватися тих самих правил, що і з іншими гаджетами – хоча б раз на півгодини робити перерву і на хвилинку відводити очі від монітора, щоб вони відпочили. Тримати голову на безпечній відстані від екрану і не робити його занадто яскравим.

Шкідливі звички, такі як куріння й алкоголь

Вони сприяють погіршенню зору раніше, ніж у людей, які ведуть здоровий спосіб життя. Дим від цигарок постійно подразнює слизову оболонку, а шкідливі речовини в ньому ушкоджують сітківку ока.

Алкоголь же відомий своїм згубним впливом на весь мозок, в тому числі і на ті ділянки, які відповідальні за зорові функції, так що у тих, хто ним зловживає, погіршується зір в більш ранньому віці.

Стрес

Його шкода не тільки психічному, але й фізичному здоров’ю доведена вже давно. Це і зайва вага, і безсоння, і мігрені. Перелік можна продовжувати далі і в ньому так само знаходиться погіршення зору.

Через стрес відбуваються перепади тиску, напруженість очей і нервів навколо них. Це може викликати ефект «сухого ока», при якому з’являється підвищена дратівливість очей від диму і вітру. Відчувається і дискомфорт (як ніби щось потрапило в око). Все це в свою чергу впливає на зір.

Бонус:

Піклуватися потрібно не тільки про самі очі, але і про шкіру навколо них. Адже шкіра навколо очей з віком починає помітно старіти. Ви можете зберегти її в набагато кращому стані, якщо будете виконувати декілька простих правил:

Правильно видаляйте макіяж.

Використовуйте спеціальні засоби з олійною жирною основою і робіть це за допомогою ватних дисків. Просте умивання не допоможе видалити косметику, а мильні речовини тільки пересушують шкіру і так само не гарантують її повну чистоту.

Використовуйте кубики льоду для протирання очей вранці

Це допоможе усунути набряки й втому і тонізує шкіру під очима.


Не використовуйте на ніч зволожувального жирного крему.

Краще придбайте засіб з ліфтинг-ефектом.

Не забувайте використовувати в літній час спеціальну сонцезахисну косметику.

Завжди наносьте креми обережно.

Шкіра навколо очей набагато чутливіша від інших ділянок. Робіть це, злегка поплескуючи шкіру, а не втираючи в неї крем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів