Лікарі запевняють, що кава має унікальну корисну властивість

Медики заявили, що кава допоможе при синдромі сухого ока.

Синдромом сухих очей стурбована безліч людей всього світу, але японські вчені знайшли панацею від цієї недуги. Японці пропонують використовувати кофеїн при лікуванні сухих слізних залоз, а саме вживати звичайну каву, яка здатна вирішити цю проблему.

Розвиток синдрому сухих очей починається при порушенні процесу секреції сліз, зменшенні швидкості їх висихання на очних поверхнях. Будь-яка людина схильна до такої недуги, однак представниці прекрасної статі страждають від неї більшою мірою. Поява сверблячки, печіння, підвищеного сльозовиділення, а також гною може сигналізувати про початок захворювання.

При попередніх дослідженнях було встановлено, що синдромом сухих очей страждає тринадцять відсотків населення, що вживає каву у великих кількостях, і сімнадцять відсотків людей, які зовсім її не вживають. Для підтвердження своєї гіпотези дослідники з Японії роздали волонтерам каву і плацебо, при цьому спостерігаючи за процесом сльозовиділення. Найбільш добре зволожувалися очі тільки у тих учасників дослідження, хто вживав каву. Фахівці вважають, що кофеїн діє на слізні залози разом з виробленням слини і виробництвом шлункового соку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів