7 продуктів, що знижують артеріальний тиск

Часте підвищення артеріального тиску дуже небезпечне для здоров’я. Гіпертонія легко може спровокувати інсульт та інфаркт, що призводить до інвалідності або смерті. Якщо раніше це було проблемою в основному людей похилого віку, то зараз багато молодих людей також часто схильні до різких перепадів артеріального тиску. Цьому сприяє куріння, вживання алкоголю, гіподинамія.

Існують такі продукти харчування, які при регулярному їх вживанні допоможуть привести тиск в норму.

Оливкова олія. Олеїнова кислота, яка міститься в оливковій олії, приводить в норму рівень холестерину і судини працюють без перебоїв.

Броколі. Вітамін С, а також магній і калій, якими багата ця капуста, розслабляючи діють на стінки судин, заспокоюють нервову систему, тим самим знижуючи артеріальний тиск. Досить з’їдати в день 150-200 грам цього продукту в сирому або відвареному вигляді.

Часник. Цей овоч є найкращим продуктом, який використовується в народній медицині для чищення судин. Він очищає судини від холестеринових бляшок і знімає навантаження на серце, знижуючи ризик виникнення серцево-судинних захворювань. В ході експерименту було встановлено, що вживання 1 зубчика часнику в день знижує артеріальний тиск на 10 одиниць.

Фрукти та ягоди. Вибирати необхідно фрукти і ягоди, багаті вітаміном С, калієм, магнієм і харчовими волокнами, котрі зміцнюють і очищають стінки судин, покращують кровообіг. Віддавайте перевагу яблукам, ківі, апельсинам, сливам, бананам, малині, смородині.

Зелень. Петрушка, салат, кріп, базилік, рукола – дуже ефективні при гіпертонії. Ці продукти знижують рівень холестерину, виводять з організму шлаки і нормалізують циркуляцію крові, заспокійливо впливають на нервову систему.

Горіхи. Всі види горіхів багаті калієм, магнієм, кальцієм, омега-3 жирними кислотами, вітаміном Е, що робить їх корисними для серцево-судинної системи. Вживання горіхів знижує ризик появи тромбів, покращує кровообіг, зміцнює стінки судин і приводить в норму рівень холестерину в крові.

Риба. Завдяки омега-3 жирних кислот, які містяться в рибі, ви зможете позбутися від запальних процесів в організмі, зміцнити імунітет, поліпшити стан кровоносних судин і привести в норму артеріальний тиск. Найбільш корисні для здоров’я серця такі види риби, як сьомга, тунець, скумбрія. Бажано включати рибу в свій раціон мінімум 2 рази на тиждень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів