Медики назвали кашу, яка захистить вас від багатьох хвороб

Користь цього продукту переоцінити неможливо. Дієтологи вважають, що регулярне вживання цієї каші чудово впливає на схуднення, допомагаючи без шкоди для організму позбавитися від зайвої ваги (разом з регулярними фізичними навантаженнями і здоровим харчуванням).

Навіть невелика порція вівсянки допоможе мінімум на пару годин забути про почуття голоду, яке переслідує тих, що худнуть регулярно. А все завдяки повільному засвоєнню поживних речовин, що містяться в вівсянці.

Вживання цієї каші також знижує рівень холестерину, що зменшує ризик утворення тромбів.

Завдяки обволікаючій і протизапальній дії, вівсянка сприятливо впливає на стінки шлунка і усуває шлункові болі. Крім цього, вівсянка знижує рівень цукру в крові, тому в обов’язковому порядку входить в меню діабетиків.

Цільнозерновий овес включає антиоксиданти, які очищають організм і вільні радикали, які корисні для роботи серцево-судинної системи, а також попереджає розвиток онкології.

Кальцій і фтор, які входять до складу вівсяної каші, сприяють зміцненню кісток і опорно-рухового апарату. Біотин допомагає усунути м’язові болі. Овес також сприятливо впливає на роботу печінки, нирок і щитоподібної залози.

Вівсянка, серед іншого, включає цинк, необхідний для підтримки імунітету, поліпшення обміну речовин, а також захисту від інфекцій. Магній покращує роботу нервової системи, розумову діяльність, пам’ять і увагу.

З’їдаючи тарілку вівсянки за сніданком, можна нормалізувати нічний сон, оскільки вона сприяє збільшенню вироблення серотоніну й мелатоніну.

Додамо, що вівсянка протипоказана хворим на целіакію, яка характеризується непереносимістю глютену.

Джерело

Поділись


Новини партнерів