5 тривожних сигналів, які говорять про те, що ви вживаєте занадто мало вуглеводів

Багато хто прагне уникати їжі, багатої вуглеводами, вважаючи, що таке харчування призведе до надмірної ваги і спровокує розвиток небезпечних захворювань. Однак, дієтологи попереджають, що шкідливий як надлишок вуглеводів, так і їх недостатня кількість в раціоні.

За словами медиків, низьковуглеводна дієта може привести до серйозних проблем зі здоров’ям. Ось 5 ознак того, що ви вживаєте занадто мало вуглеводів.

Постійне відчуття втоми. Якщо організм відчуває дефіцит вуглеводів – вам загрожує втома, млявість, запаморочення, проблеми з пам’яттю і увагою, сонливість. Всі ці симптоми сигналізують про низький рівень глюкози в крові.

Ви не можете схуднути. Багато хто вважає, що зможуть швидше привести себе в ідеальну форму, уникаючи їжі, багатої вуглеводами. Однак, за словами дієтологів, вживаючи протягом дня менше 80 грам вуглеводів, ми тим самим уповільнюємо наш обмін речовин і процес схуднення буде в такому випадку дуже тривалим. Тому, обов’язково включайте в своє меню крупи, овочі, фрукти, бобові.

Проблеми з кишечником. Правильні вуглеводи містять багато клітковини, яка необхідна для нормальної роботи шлунково-кишкового тракту. Дотримання низьковуглеводної дієти часто призводить до запорів і зневоднення організму.

Поганий запах з рота. Якщо ви кілька днів не вживаєте необхідної норми вуглеводів, організм починає виробляє кетони – запасне джерело палива для нашого мозку і печінки. Ці речовини мають неприємний запах, який виділяється зі слиною. Він має властивість посилюватися під час активних занять спортом.

Вам постійно хочеться солодощів. Часте бажання перекусити чимось солоденьким, почуття голоду після щільного обіду – ці симптоми вказують на те, що ви не дотримуєтеся збалансованого правильного харчування і вам потрібно складати своє щоденне меню більш розумно, з правильним співвідношенням жирів, білків і вуглеводів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів