3 продукти, які не можна їсти на другий день

Ми дуже багато часу витрачаємо на їжу, і часто намагаємося приготувати більше і заздалегідь, щоб просто підігріти обід і заощадити час на готуванні. В принципі, в цьому немає нічого страшного, але ось деякі продукти не терплять повторного підігрівання і використання в їжу.

Не можна допустити отруєння або розладу шлунку, не знаючи правил про продукти, які не бажано споживати на другий день після приготування. Адже, багато хто звик доїдати велику кількість їжі, що залишилася після свят і застіль. Отже, Вашій увазі список продуктів, які треба їсти тільки свіжоприготованими:

1. Рис

За твердженням Агентства харчових стандартів, в рисі міститься велика кількість спор шкідливих бактерій. Майже усі вони гинуть при якісній термічній обробці, але частина з них виживає. Коли зварений рис залишається недоїденим, то бактерії в рисових крупинках починають активно розмножуватися, і цей процес відбувається дуже нестримно. Наслыдками вживання такого рису може бути блювота, діарея і розлади системи травлення.

Спори бактерій стійкі навіть до високих температур, і багато хто з них не гине навіть при 100 градусах. Тому, якщо після сніданку залишилася рисова каша, то її треба обов’язково поставити в холодильник або в морозилку! Якщо рис не з’їдений за годину після приготування, то подальше його вживання може бути небезпечне.

2. Рослинна олія

Використовувати її можна тільки один раз. При повторному використанні, полинасичені олії виділяють небезпечні токсини, які в майбутньому викличуть серцево-судинні захворювання, ракові пухлини, інфаркти і інсульти. Тому, заведіть собі звичку, виливати соняшникову олію, якщо Ви одного разу посмажили на ній їжу.

3. Овочі

Після того, як Ви нарізали овоч і приготували з нього салат, страву обов’язково треба спожити впродовж дванадцяти годин. Якщо доїдати салат Ви не плануєте, то надійніше буде його заморозити. Причина в тому, що у багатьох овочах, особливо, у буряці, шпинаті і селері, міститься підвищена кількість нітратів. Ці нітрати не завдають шкоди здоров’ю людини, але, при температурі вище за 4 градуси, вони прискорюють ріст бактерій, які призводять до утворення нітриту. А ось нітрит призводить до виникнення головних болей, втоми, а іноді – навіть до судорожних станів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів