Названий найпопулярніший продукт, який рятує від раку

Вживання йогурту може знизити ризик розвитку раку молочної залози. Ефект досягається завдяки впливу продукту на імунну систему.

До такого висновку прийшли вчені з Університету Буффало (США). Відзначається, що роль, яку молочні продукти можуть грати в розвитку раку, може варіюватися в залежності від типу молочних продуктів.

Експерти вивчали зв’язок між видом, кількістю вживаних молочних продуктів і ризиком розвитку раку молочної залози і виявили зворотний зв’язок між вживанням йогурту і ризиком виникнення раку молочної залози.

Так ряд досліджень показав, що жінки з високим ступенем споживання молочних продуктів мають більш низький ризик раку молочної залози.

Вчені виявили незначне зниження (на 15%) ризику розвитку раку. Такий зворотній зв’язок, з найбільшою ймовірністю, пояснювався більш високим рівнем вживання йогурту.

За словами вчених, споживання саме йогурту може сприятливо впливати на імунну функцію. У той же час, було встановлено, що більш високе споживання крем-сиру асоціювалося з незначним зростанням ризику розвитку онкології. Це означає, що певні молочні продукти можуть сприяти ризику розвитку раку молочної залози у жінок.

Джерело

Поділись


Новини партнерів