ТОП-4 види продуктів, які вкрай шкідливі для кровоносних судин!

«Ми – те, що ми їмо», – говорить відомий вислів, і в ньому є левова частка правди. Навіть наші предки знали про те, який сильний вплив на наше життя має їжа, яку ми вживаємо. У наші дні, коли наука і медицина досягли неймовірного прогресу і продовжують стрімко розвиватися, у нас є можливість розібратися в цьому питанні докладніше. Дізнавшись, як той чи інший продукт впливає на наш організм, ми можемо запобігти безлічі захворювань, в тому числі серцево-судинним.

Експерти розповіли про 4 фактори, які чинять негативний вплив на наші кровоносні судини.

Ймовірно, багатьом з нас доводилося чути фразу: «Не їж це, подумай про холестерин!». Так, деякі продукти дійсно сприяють підвищенню рівня «поганого» холестерину, який накопичується в наших артеріях і кровоносних судинах. Але це не найстрашніша річ, яка може трапитися.

Давайте детально розглянемо, які продукти можуть завдати шкоди вашій серцево-судинній системі.

1. Цукор

Деякі з нас схильні думати, що цукор – одне суцільне задоволення, але, на жаль, це далеко не так. Насправді даний продукт поступово підриває ваше здоров’я, а також відіграє вирішальну роль у розвитку діабету 2 типу, що, в свою чергу, погіршує функціонування кровоносних судин. Дослідження показали, що в 1 літрі солодкої газованої води міститься стільки ж цукру, скільки в 250-сантиметровій цукровій тростині. А багато хто з нас щодня вживають цей продукт в набагато більших кількостях!

2. Трансжири

Існують так звані «хороші» і «погані» жири. Насичені і трансжири вважаються шкідливими не тому, що вони призводять до ожиріння, а тому, що мають згубний вплив на кровоносні судини, головним чином за рахунок підвищення в крові рівня холестерину ЛПНЩ.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) заборонило трансжири через їх потенційно небезпечний для життя вплив. Даний вид жирів виробляється в процесі смаження або іншої термічної обробки продуктів.

3. Сіль

З даним продуктом справи йдуть практично так само, як і з цукром. В наші дні ніхто точно не знає, скільки солі споживає щодня, адже вона міститься в багатьох продуктах, а ми можемо про це і не підозрювати. У той же час натрій, основний компонент солі, навіть корисний для роботи серця, однак його надлишок може привести до затримки в нашому організмі рідини, що неминуче підвищує кров’яний тиск і може привести до проблем з серцево-судинною системою.

4. Нітрати

Хімічні консерванти, іменовані нітратами, вважаються шкідливими з поважної причини. Вони значно збільшують ризик розвитку атеросклерозу і утворення жирових бляшок на стінках артерій. На жаль, майже всі перероблені продукти харчування в супермаркетах містять нітрати.

Які продукти благотворно впливають на здоров’я серця?

До них можна віднести темний шоколад (чим вище відсоток какао, тим краще), часник (допомагає знизити кров’яний тиск), апельсини (покращують мікроциркуляцію крові), горіхи (завдяки високій концентрації магнію і L-аргініну) і оливкова олія (джерело корисних жирів).

Джерело

Поділись


Новини партнерів