Науковці назвали дев’ять проблем з ногами, які можуть свідчити про серйозні хвороби

Важкий робочий день, неправильне харчування або зміна тиску – все це може привести до змін в ногах. Однак існують ситуації, коли проблеми з кінцівками говорять про серйозні захворювання.

Ми вирішили дізнатися, в яких випадках стан ніг є приводом для походу до лікаря.

Проблеми з нирками

Якщо нирки працюють погано, зайва рідина з організму виводиться погано. Тому і з’являються набряки.

Про такі хвороби говорить також припухлість навколо очей і сильний біль в одній з кінцівок, подібний на удари струму.

Венозна недостатність

При венозній недостатності кров з перешкодами рухається у напрямку від кінцівок до серця. Таке буває, якщо венозні клапани пошкоджені або ослаблені.

Через це і набрякають ноги. Найбільша припухлість в такому випадку помітна в області щиколоток і супроводжується вона пігментацією і відчуттям важкості.

Серцева недостатність

В цьому  випадку одна або дві серцеві камери втрачають здатність ефективно перекачувати кров, через що вона накопичується в нижніх кінцівках.

Ноги набрякають, і разом з цим з’являється відчутна важкість.

Тромбоз

Набряки однієї або обох ніг можуть бути свідченням тромбозу глибоких вен. Оскільки ця проблема досить небезпечна, при підозрі на неї потрібно звертатися до лікаря негайно.

Проблеми з печінкою

Ранню стадію проблем з печінкою теж можна виявити за станом ніг. Якщо орган не працює належним чином, кінцівки почнуть набрякати і покриються маленькими зірочками судин.

Це відбувається через порушення кровообігу між кишечником, селезінкою, підшлунковою залозою і печінкою.

Хвороби щитовидної залози

По ногах можна також визначити неправильну роботу щитовидної залози. Особливо добре видно перераховані вище симптоми гіпотиреозу.

Атеросклероз

При атеросклерозі до ніг надходить недостатня кількість крові, від чого вони починають бліднути і хворіти.

Варто відзначити, що на симптоми атеросклерозу люди часто не звертають уваги. Але це захворювання загрожує серйозними ускладненнями.

Діабет

При діабеті навіть найменші травми ніг загрожують серйозними наслідками. Тому важливо відразу лікувати стопи.

При такому захворюванні нерви в ногах часто виявляються пошкодженими. Тому люди не відчувають біль, який зростає і не помічають, що невеликий синячок перетворився на виразку, яка не загоюється.

Вагітність

Звичайно, вагітність не хвороба, але її теж можна виявити на ранній стадії за зміною стану ніг. Вони починають набрякати (руки, до речі, теж), з’являється відчуття втоми кінцівок, іноді спостерігаються судоми.

Часто ці симптоми проявляються навіть до того, як вагітність встановлена ​​медичним шляхом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів