Медики назвали продукти, які захищають судини від утворення тромбів

Ризик утворення тромбів збільшується, якщо ви курите, часто вживаєте алкоголь, маєте зайву вагу, приймаєте гормональні препарати. Генетична схильність також грає важливу роль.

Якщо ви перебуваєте в групі ризику, фахівці рекомендують дотримуватися певної дієти, а також приділяти більше часу фізичним навантаженням, особливо кардіотренуванням – для поліпшення кровообігу і зміцнення серцевого м’яза.

За словами медиків, кращий продукт для профілактики утворення тромбів – це лимон, а також інші цитрусові. Сам фрукт або вода з додаванням лимонного соку сприяють зміцненню стінок судин і зниження згортання крові.

Включайте в своє меню також авокадо і льняну олію. Ці продукти приводять у норму рівень холестерину в крові, що перешкоджає утворенню тромбів і знижує ризики виникнення багатьох серцево-судинних захворювань в майбутньому.

Не забувайте і про морську рибу! Тунець має в своєму складі амінокислоту таурин, яка знижує показники згортання крові.

Додавайте в свій раціон продукти, які багаті рутином: яблука, зелений чай, цибулю, апельсини, малину, лохину. Ця речовина сприяє зміцненню стінок судин і підвищує їх тонус. Згідно з численними дослідженнями вчених, саме рутин є найбільш ефективною речовиною, що оберігає від тромбоутворення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів