Продукти, які здатні замінити антидепресанти

Вживання продуктів харчування з високим вмістом волокон зменшує рівень стресу і навіть може не дати їжі або бактеріям проникнути з кишечника в кров.

До такого висновку прийшли дослідники з University College Cork.

Продукти харчування з високим вмістом харчових волокон зменшують рівень стресу в організмі і не дають їжі і бактеріям проникати з кишечника в кров, як з’ясували дослідники. Зв’язок між бактеріями в нашому тілі і нашою поведінкою, особливо, тривожністю і стресом, це досить популярна галузь для наукових досліджень. Продукти харчування з високим вмістом волокон на зразок фруктів, овочів і цільнозернових є основним джерелом, субстанцією під назвою коротколанцюгові жирні кислоти в нашому організмі.

Стінки кишечника дають можливість неперетравленим частинкам їжі, бактеріям і мікробам проникати в кровотік, що сприяє стійким запальним процесам. Дослідження, проведені на мишах, показали, що якщо в дієті міститься достатня кількість харчових волокон, то гризуни демонструють меншу тривожність і депресивні симптоми, вони є більш соціальними і виявляють хороші когнітивні навички.

Висновки дослідження дозволяють припустити, що жирні кислоти впливають на мозок в плані зниження рівня тривожності і депресії. Вони також захищають кишечник від небезпечних інфекцій. Вживання продуктів харчування з високим вмістом волокон зменшує рівень стресу і навіть може не дати їжі або бактеріям проникнути з кишечника у кровообіг.

Джерело

Поділись


Новини партнерів