Названо найшкідливішу страву з картоплі

Якщо хочете побалувати себе смаженою картоплею, то використовуйте для смаження сало, а не масло.

Смажена на олії картопля – одна з найнебезпечніших страв, вважає лікар і кандидат медичних наук Анатолій Печінка. Перш за все шкідливою є картопля фрі, яку одержують шляхом занурення скибочок картоплі в велику кількість киплячої олії.

«Температура кипіння олії досягає 180 градусів, при таких умовах вона стає токсичною, в ній утворюються канцерогени», – зауважив лікар.

Спеціаліст застеріг від вживання картоплі фрі людей з хворобами печінки – при наявних проблемах смажена картопля може надмірно навантажити і без того ослаблений орган, спровокувати погіршення самопочуття. З великою обережністю потрібно замовляти картоплю фрі в закладах громадського харчування. Для її приготування можуть використовувати стару олію, в якій вже смажилися продукти, при цьому її канцерогенний потенціал значно зростає.

Любителям смаженої картоплі лікар порадив замінювати олію салом, оскільки при смаженні на салі утворюється набагато менше потенційно канцерогенних сполук. Також фахівець додав, що смажити картоплю треба без спецій.

Джерело

Поділись


Новини партнерів