Названий кращий фрукт для профілактики онкозахворювань

Вчені стверджують, що сливи даремно недооцінюють. Ці плоди – такий же потужний антиоксидант, як і визнаний ворог вільних радикалів – лохина. При цьому лохини на планеті набагато менше, і коштує вона дорожче. Що стосується України – це порівняння дуже актуальне. Лохина у нас вважається рідкістю, а нестачі у власних сливах ми не відчуваємо цілий рік. Наприклад, навесні свіжих плодів немає, а сушених – більш ніж достатньо.

Про те, що сливи прекрасно діють як проносне і жовчогінне, покращують перистальтику, нам відомо з власного досвіду. А американці не полінувалися і провели масштабні дослідження, які довели, що в синьо-фіолетових плодах міститься величезна кількість антиоксидантів. В одній свіжій сливі їх стільки ж, як у жмені лохини. А цю ягоду раніше вважали найсильнішим антиоксидантом. Тепер виходить, що лідерство варто віддати сливі. За словами автора досліджень Кетрін Коллінз, ягоди лохини люди додають у фруктовий салат, а сливи “можна їсти просто так і отримувати від цього велику користь”.

Як запевняє дослідниця, 2-3 сливи в день достатньо, щоб наситити організм необхідною кількістю антиоксидантів. Якщо ж харчуватися чорносливом, то вистачить і 1-2 сушених плодів.

Нагадаємо, антиоксидантами називають речовини, які борються з вільними радикалами в організмі, які пошкоджують клітини, і як результат, запобігають деякі захворювання. У тому числі й онкологічні.

Повернемося до того, що зараз продається на ринках. Тобто до чорносливу. Його рекомендують не тільки при проблемах з шлунково-кишковим трактом. Гіпертонікам досить часто прописують “чорносливову” дієту, оскільки ці сухофрукти нормалізують тиск. Вони багаті вітамінами, білками, вуглеводами і органічними кислотами, калієм, кальцієм, натрієм, фтором, йодом. Причому, правильно висушені плоди дуже довго зберігають всі якості свіжих.

Відрізнити правильно висушені плоди від халтури нескладно. Якщо плід має кавовий відтінок, значить, він був спочатку обшпарений окропом для дезінфекції. В цьому випадку чорнослив втрачає багато поживних якостей, смак же стає гіркуватим, що завжди свідчить про неправильну сушку. Добре висушений чорнослив – солодкий, з легкою кислинкою, має рівний чорний колір з незначним блиском.

Джерело

Поділись


Новини партнерів