Їжа, яка здатна творити дива з вашою шкірою

Продукти дійсно можуть творити чудеса, причому не тільки в плані смакових відчуттів. Аксіома «ти те, що ти їси» спрацьовує в більшості випадків і у нас немає приводів їй не довіряти. Особливо це важливо для тих продуктів, які можуть мати серйозний вплив на наш організм і створити максимально сприятливі умови для його функціонування. Всю цю складну систему прийнято називати здоров’ям, але і воно буває різне. Здоров’я може бути міцним і прихованим, а може бути зовнішнім і сяючим. У другому випадку мова йде перш за все про здорову шкіру, яка сигналізує про те, що у її носія все добре. Експерти розповіли про продукти, які можуть вплинути на здоров’я шкіри і зробити її по-справжньому здоровою.

Гарбузове насіння

Гарбуз багатий цинком і незамінними жирними кислотами, включаючи омега-3, 6 і 9. Як і насіння конопель, насіння гарбуза допомагає зменшити запалення в організмі. Спробуйте додавати його в салати або просто їсти, попередньо трохи обсмаживши.

Насіння льону

Льон під зав’язку завантажений кислотами омега-3, які працюють на те, щоб на вашій шкірі не було почервоніння, висипань, свербежу та інших неприємностей, які зазвичай виникають з нездоровою шкірою. Насіння льону також є відмінним детоксикантом, особливо якщо його подрібнити і випити зі склянкою кефіру.

Редиска

Цей овоч містить ряд мінералів і з’єднань, які приносять користь шкірі. Редиска сповнена сірки, кремнію і вітаміну С, які працюють разом для того, щоб додати шкірі сяйва, підвищуючи рівень колагену і стимулюючи систему кровообігу.

Авокадо

Цей плід не тільки забезпечує здорову дозу вітамінів, але і добре працює в зв’язці з іншими овочами на кшталт моркви або солодкого перцю, забезпечуючи організму величезну кількість антиоксидантів, бета-каротину і інших корисних речей. Крім того, він є хорошим джерелом біотину, який є причиною еластичності шкіри.

Темна зелень

Темна зелень на кшталт базиліка, кінзи і крес-салату є чудовим природним полівітаміном. У ній повно вітамінів А і С, а також сірки, яка грає важливу роль у формуванні чудової шкіри.

Баштанні

Диня, нектарин, огірок і кавун містять велику кількість вологи, що сприяє здоровому зволоженню шкіри. Диня – ідеальний літній продукт, який добре поєднується з сиром. Але будьте обережні – в дині досить багато цукру.

Огірок

Так само як і диня, огірки повні живильної вологи, яка вкупі з величезною кількістю діоксиду кремнію здатна створити не тільки ідеальну шкіру.

Джерело

Поділись


Новини партнерів