10 найкращих продуктів для здоров’я кісток

Міцність і здоров’я кісткової тканини повністю залежить від того чи достатньо кальцію і вітаміну D надходить в організм з їжею. Кальцій виступає будівельним матеріалом при утворенні кісткової тканини, а вітамін D сприяє засвоєнню мікроелемента з їжі.

Молочні продукти як джерело кальцію

Як відомо, в організмі кальцій не виробляється, тому його достатня кількість повністю залежить від якості споживаної їжі. Для здоров’я кісток доросла людина повинна отримувати в день близько 1200 мг. кальцію, дитина – 600-800 в залежності від віку.

Найбільше цього мікроелементу міститься в кисломолочній і молочній продукції, такій як кисле молоко, сметана, йогурти і твердий сир.

1. Молоко. Одна випита склянка молока поставляє в організм 300 мл. кальцію і це не залежить від жирності продукту.

2. Сир і йогурти. Якщо ви не п’єте молоко, тоді та ж кількість кальцію міститься в склянці йогурту і 30 г сиру. Тому якщо ви не переносите лактозу, можете бути впевнені, що щоденне вживання йогурту або сиру зможе забезпечити здоров’я вашої кісткової тканини.

Продукти харчування з високим вмістом кальцію

Поряд з молочними продуктами на здоров’я кісток також впливає вживання і таких продуктів, як:

3. Сардини. Всього лише 85 г сардин містить стільки ж кальцію, як і склянка молока. Особливо корисні дрібні риб’ячі кістки.

4. Лосось та інші сорти жирної риби. Продукти є джерелом омега-3 жирних кислот, кальцію і вітаміну D. 232 мг кальцію міститься в половині банки консервованої риби.

5. Насіння і горіхи. Вони містять омега-3 жирні кислоти, а також калій, який перешкоджає виходу кальцію з організму через сечу.

6. Біла квасоля і боби. 191 мг кальцію міститься в банці консервованої квасолі, тому вона займає перше місце серед бобових.

7. Інжир. Цей смачний сухофрукт також забезпечує кістки здоров’ям. У 8 штуках інжиру міститься 107 мг кальцію.

8. Капуста. Цей овоч досить часто зустрічається на нашому столі у вигляді салатів або доповнень до страв. Але мало хто знає, що всього лише 2 чашки сирої порізаної капусти містить 188 мг кальцію.

9. Мигдаль. Продукт досить часто додають в салати і випічку або ж їдять в смаженому вигляді. 20 штук середніх горішків містять 72 мг. кальцію.

10. Апельсини. Всіма улюблений сонячний фрукт також багатий незамінними для росту і міцності кісток мікроелементами. Так 65 мг кальцію міститься в одному апельсині.

Так як варіантів продуктів, багатих кальцієм багато, для здоров’я кісток достатньо вибрати 2-3 улюблених і вживати їх щодня.

Джерело

Поділись


Новини партнерів