Медики вияснили, який продукт найкорисніший для зміцнення судин

Які горіхи ви найбільше любите: волоські, мигдаль, фундук, кешью?

Всі вони дуже корисні і додавати їх в меню бажано щодня. Горіхи містять рослинний білок, який краще засвоюється організмом, ніж білки тваринного походження. Тому, частину м’ясної їжі ви можете сміливо замінити на жменю горішків.

Корисні речовини, що містяться в горіхах, підтримують імунну систему в боротьбі з запальними процесами в організмі, знижують ризики виникнення таких патологій, як цукровий діабет і серцево-судинні захворювання.

Горіхи містять велику кількість мікроелементів. Калій та магній підтримують нормальну роботу серця і нервової системи, залізо вбереже від анемії. Цинк бере участь у синтезі більшості ферментів, відповідає за здоров’я шкіри, волосся і нігтів. Достатньо невеликої кількості горіхів в день, щоб поповнити запаси необхідних речовин.

Завдяки високому вмісту вітаміну Е, омега-3 і омега-6 кислот, клітковини горіхи позитивно впливають на процеси травлення, зміцнюють судини, розріджують кров, виводять шлаки і токсини, покращують пам’ять і концентрацію.

Оскільки горіхи містять багато йоду, їх необхідно обов’язково включати в свій раціон при захворюваннях щитовидної залози. Регулярне вживання горіхів (в невеликих кількостях) обов’язково позитивно позначиться на вашому стані здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів