Які продукти руйнують печінку

Експертами були названі продукти, що негативно впливають на печінку.

Цей орган, який є потужним фільтром для всього організму, вразливий до продуктів, які людина вважає корисними.

Отже, печінка не любить такі продукти:

  • Вершкове масло, сало, жирне м’ясо;
  • Баранина, м’ясо качки і гуски;
  • Шоколад, печиво, торти, солодке здобне тісто;
  • Наваристі бульйони на м’ясі, курці, грибах.

Небезпеку для печінки представляють овочі та зелень, які відрізняються різкістю смаку: редька, часник, редиска, кінза, черемша.

Не до вподоби їй і кислі продукти: щавель, ківі, журавлина і так далі.

Всім відомо, що печінка сильно страждає при вживанні алкогольних напоїв. Особливо руйнівну дію на неї має міцний алкоголь: горілка, віскі, коньяк, бренді, текіла, самогон. До найбільш прийнятних для печінки алкогольних напоїв експерти віднесли темне пиво і червоне сухе вино і то в невеликих кількостях.

Обмеження стосуються також різноманітних копченостей, консервів, солінь, соусів: кетчупу, хрону, гірчиці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів