Ці ягоди допоможуть вирішити проблеми із нирками, тиском та серцем

Фахівці назвали ягоду, яка в комплексному лікуванні допомагає позбутися від таких захворювань як пієлонефрит, цистит і сечокам’яна хвороба. Якщо ви страждаєте від підвищення тиску, набряків, хворобливого сечовипускання і відчуваєте біль в попереку – це може свідчити про проблеми зі здоров’ям нирок.

А щоб зміцнити здоров’я нирок, медики рекомендують вживати ягоду – журавлину. Вона містить вітаміни групи В, С, Е і речовини калій, магній, залізо, мідь, фосфор, натрій, марганець.

Крім того, журавлина є потужним антисептиком, допомагаючи знищувати інфекції сечостатевої системи, знімає запальний процес і сприяє очищенню нирок.

Ця ягода також корисна для людей, які страждають серцево-судинними захворюваннями – вона зміцнює стінки судин, знижує рівень холестерину в крові і сприяє зміцненню нервової системи та імунітету.

Ягоду можна їсти як у свіжому вигляді, так і готувати з неї варення, компоти і просто заморожувати на зиму. Медики радять з’їдати не менше 200 грамів ягід в день.

А ось кому не можна їсти журавлину – це людям з гастритом, з підвищеною кислотністю і тим, у кого виразка шлунку і дванадцятипалої кишки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів