Як виявити небезпечну хворобу за кольором сечі

Аналізи сечі використовувалися ще в давнину для діагностики різних хвороб. Медики розповіли, що колір цієї рідини може розповісти про здоров’я людини.

Ніколи не ігноруйте такий важливий показник, як колір власної сечі. Часом він є раннім попереджувальним сигналом про проблеми зі здоров’ям, які вимагають невідкладного рішення. Наприклад, сеча жовтого або темно-жовтого відтінку говорить про зневоднення. Якщо ви помітили цей колір, то постарайтеся вживати більше води. Деяким людям загрожує підвищений ризик зневоднення. Серед них діабетики, а також ті, хто недавно зіткнувся з сильною блювотою або діареєю. Зневоднення розвивається при тривалому знаходженні на сонці.

Якщо ваша сеча набуває червоного або оранжевого відтінку, то це дуже небезпечна ознака. Втім, не поспішайте відразу панікувати, оскільки в більшості випадків сеча забарвлюється в колір продукту, який ви недавно вживали – на кшталт буряка або моркви. Але якщо цей колір зберігається тривалий час, то мова може йти про попадання крові в сечу. А значить, ви зіткнулися з хворобами нирок, інфекціями, проблемами з передміхуровою залозою або навіть з раком. Постійно помаранчева сеча сигналізує про проблеми з печінкою або жовчними протоками.

Пам’ятайте про те, що здоровим кольором є блідо-жовтий або прозорий. Саме цей відтінок сечі говорить про те, що організм людини достатньо зволожений. Втім, не треба забувати і про те, що вживання занадто великої кількості води теж може приводити до серйозних проблем. Вода розчиняє найважливіші запаси натрію в організмі і викликає небезпечний стан під назвою гіпонатріємія. Однак це зустрічається набагато рідше, ніж зневоднення.

Поділись


Новини партнерів