Рання ознака хвороби Альцгеймера

Ви помітили появу такої проблеми, тоді варто зробити усі заходи, щоб запобігти розвитку цього захворювання!

Дослідники визначили, що може бути раннім симптомом хвороби Альцгеймера, який допоможе в ранній діагностиці хворобі. Це приведе до неінвазивних способів моніторингу прогресу захворювання у пацієнтів. Що це за ранній знак, який може дати нам можливість зупинити розвиток цієї страшної хвороби?

Трудність визначення звичних запахів може бути ранньою ознакою хвороби Альцгеймера!

Вчені з Університету Макгілла в Квебеку сьогодні шукають спосіб виявити хворобу Альцгеймера раніше, і вперше вони довели, що втрата запаху може бути ранньою ознакою хвороби.

У дослідженні, опублікованому в “Неврології”, дослідники провели дослідження 300 чоловік, у яких є високий ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Через звичайні і нюхові тести з множинним вибором їм було запропоновано визначити деякі запахи, починаючи від жувальної гумки і до бензину.

З цих добровольців 100 з середнім віком 63 роки також дозволяли регулярно тестуватися через поперекову пункцію для білків, пов’язаних з хворобою Альцгеймера в спинномозковій рідині. Тести на поперекові проколи використовуються для відстежування розвитку хвороби Альцгеймера у пацієнтів.

Таким чином, ці тести показали, що люди, які зазнавали великі труднощі з визначенням запахів в тестах, були тими, у кого виявили самі явні біологічні ознаки хвороби Альцгеймера.

Мари-Еліс Лафаил-Маньян, автор дослідження, згадав, що вперше ясно хтось зміг показати, що відсутність або втрата здатності ідентифікувати запахи мають кореляцію з біологічними маркерами, які вказують на прогрес хвороби Альцгеймера.

Крім того, він звернув увагу на це більше 30 років, учені присвятили дослідженню зв’язку між втратою пам’яті і трудністю, яку люди можуть мати при ідентифікації різних запахів. За їх словами, це має сенс, оскільки відомо, що нюхова цибулина (яка має відношення до нюху) і энторинальная кора (яка пов’язана з пам’яттю і що дає назву запахам) є першими структурами мозку, які першими страждають від хвороби Альцгеймера.

Тест на запах перед появою інших симптомів
Ось чому тест на запах – відмінний спосіб виявити хворобу, перш ніж з’являться інші серйозніші симптоми, говорять дослідники, навіть спробувати зменшити їх, як тільки вони почнуться.

Вони також відмітили, що, якщо настання серйозних симптомів може бути відкладене всього за п’ять років, це може привести до зниження тяжкості і поширеності цих симптомів більш ніж на 50 відсотків.

Дослідницька група говорить, що ще належить багато зробити, щоб дійти ясніших висновків, як реагує нюх людей з хворобою Альцгеймера, коли хвороба прогресує.

Проте є надія, що цей тест можна використовувати замість дорожчих і інвазивних процедур, таких як поперекові проколи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів